iglidur® A500 (iglidur® A500)
Further informationen can be found here.
Physical Properties
Name | Value | Method and conditions |
---|---|---|
density | 1.28 g/cm³ | |
moisture absorption | 0.3 % | DIN 53495, 23 °C / 50 % rel. Luftfeuchte |
water absorption | 0.5 % | |
Mechanical properties | ||
coefficient of dynamic friction | 0.26 – 0.41 | gegen Stahl |
compressive strength | 118 MPa | |
flexural modulus of elasticity | 3600 MPa | DIN 53457 |
flexural strength | 140 MPa | DIN 53452, 20 °C |
Shore hardness (type D) | 83 Shore D | DIN 53505 |
surface pressure | 120 MPa | Raumtemperatur |
Electrical and magnetic properties | ||
specific volume resistance | > 1.0E+15 Ωcm | DIN IEC 93 |
surface resistance | > 1.0E+14 Ω | DIN 53482 |
Thermal properties | ||
application temperature | -100 – 250 °C | Relaxation nicht ausgeschlossen |
coefficient of linear thermal expansion | 9.0E-5 1/K | DIN 53752, 23 °C |
short-term application temperature | < 300 °C | Relaxation nicht ausgeschlossen / ohne Zusatzlast; keine Gleitbewegung |
surrounding temperature | 315 °C | Relaxation nicht ausgeschlossen / ohne Zusatzlast; keine Gleitbewegung |
thermal conductivity | 0.24 W/(K*m) | ASTM C 177 |
Chemical Properties
Name | Value | Method and conditions |
---|---|---|
chemical resistance | Alkohole: beständig | 20 °C |
Kohlenwasserstoffe: beständig | ||
Fette, Öle, nicht additiviert: beständig | ||
Kraftstoffe: beständig | ||
verdünnte Säuren: beständig | ||
starke Säuren: beständig | ||
verdünnte Basen: beständig | ||
starke Basen: beständig |
Certificates
Regulation | Country | Part | Remark | Valid until | Certificate |
---|---|---|---|---|---|
Verordnung (EG) 1935/2004 | EU | Halbzeug | alle Lebensmittelarten / Kurzzeitkontakt (< 30 Minuten) bis 250 °C, wiederholter Kontakt | März 2019 | |
§§30 und §§31 Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetzbuch (LFGB) | D | Halbzeug | alle Lebensmittelarten / Kurzzeitkontakt (< 30 Minuten) bis 250 °C, wiederholter Kontakt | März 2019 | |
Verordnung (EU) 10/2011 | EU | Halbzeug | alle Lebensmittelarten / Kurzzeitkontakt (< 30 Minuten) bis 250 °C, wiederholter Kontakt | März 2019 | |
Bedarfsgegenständeverordnung (BGBI. I) | D | Halbzeug | alle Lebensmittelarten / Kurzzeitkontakt (< 30 Minuten) bis 250 °C, wiederholter Kontakt | März 2019 | |
FDA Title 21 CFR 177.2415 | USA | - | alle Lebensmittelarten / wiederholter Kontakt | März 2019 |
Producer
igus GmbH
+49 2203 9649 0
Request via e-mail
Website | Further details | Material description | Show the materials of igus GmbH
Data Provided by
igus GmbH
+49 2203 9649 0
Request via e-mail
Similar Materials
Select the material properties on the basis of which similar materials are to be identified. By adding further properties as well as adjusting the respective deviation, the result list can be influenced. A selection of the most similar materials is displayed here. To get the full list, press the "Show all results" button.